mandag den 30. juni 2008

Ligheden mellem fodbold i Danmark og i Argentina er...

... en græsplæne, 22 mand, en bold og en dommer… og så kan jeg vist ikke komme på mere!

Vi havde bestilt billetter til en guidede tur ud for at se fodbold, men på vores hostel havde de glemt at lave reservationen, så der kom ikke nogen bus og hentede os. Vi besluttede derfor at tage af sted på egen hånd. Da vi ankom til det kæmpe faldefærdige stadion hørte vi, at det var umuligt at få billetter. Men på mystisk vis lykkedes det at komme (vist ikke helt lovligt!) ind på stadion. Det hele gik lidt hurtigt og var en lidt mærkelig oplevelse. Men vigtigst af alt… vi kom ind og så fodbold, og det var en fantastisk oplevelse!

Og så til ulighederne mellem de to lande, når man ser fodbold:

95 % af tilskuerne var klædt i klubfarver... Alle levede sig ind i kampen og sang med og svingede med trøjer og flag. Rundt om banen var der omkring 100 - 150 kampklædte betjente + adskillige rundt omkring på stadion. Mellem betjentene og tilskuerne var der yderligere en voldgrav, som gik nogle meter ned og derudover havde de også lige valgt at beklæde muren på den anden side af voldgraven med pigtråd. Så stadionet lignede en ting mellem et gammelt dansk stadion og Auschwitz.


Men ord er fattige for at beskrive det vi oplevede og derfor kan i se et videoklip fra kampen. I skal klikke på nedenstående link:




Ingen kommentarer: